C.P. În perioada 16 februarie – 7 martie 2020, s-au desfășurat în Spania, Valencia, două fluxuri de mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+, ”Formare europeană pentru tehnica viitorului”, cod de referință 2019-1-RO01-KA102-062055, al cărui beneficiar este Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Pașcani.
La primul flux, au participat 14 elevi de clasa a XI-a, liceu, domeniul de pregătire electric, alături de doi profesori însoțitori, doamnele Tataru Anca și Gurzun Daniela. Activitatea de formare a fost una intensă și variată, elevii fiind distribuiți la firme de profil din regiunea Valencia, unde timp de trei săptămâni au realizat diferite activități în domeniu prin care și-au atins competențele vizate. Astfel, companiile Seymeval, S.L, Instalaciones Eléctricas Comuval S.L, Brico Depot, Electricidad Adrian S.L., Md Equipos, S.L., le-au oferit elevilor participanți șansa de a se afla în postura angajaților din domeniu și a lucra alături de specialiști dar și de a dezvolta abilitățile necesare: responsabilitate la locul de muncă, atitudine pozitivă, motivație, cooperare.
Pentru că apreciem rezultatele muncii în echipă și calitatea relației cadru didactic-elev, grupul de participanți, a fost completat în perioada 1 – 7 martie de trei profesori de specialitate ai colegiului, domnii Florescu Mihai, Oșlobanu Silviu și Rotaru Adrian, care au avut parte de un program de formare în instituțiile de profil în care se aflau elevii, putând interacționa astfel cu aceștia. O altă activitate s-a desfășurat într-o școală din Valencia, Complejo Educative ”Mas Camarena”, unde profesorii participanți s-au conectat cu noua tehnologie, în cadrul unui atelier de robotică.
Timpul liber a fost rezervat activităților în aer liber din Grădinile Turiei, vizitelor la muzeele din Orașul Științei și Artelor, dar și plimbărilor pe malul Mării Mediterane.
Și pentru că toate lucrurile frumoase au un final fericit, ne-am bucurat de rezultatele merituoase, obținute în urma evaluării, realizate de Sistema Practical ESMOVIA, instituția care a organizat cele două mobilități ale proiectului. Întreagă echipă a fost apreciată pentru seriozitatea, capacitatea de lucru și adaptare la un nou mediu, dar și pentru cunoștințele dovedite și puse în practică.
Astfel, Colegiul ”Unirea” își continuă călătoria Erasmus+ spre noi experiențe, spre transformare, pe această cale dedicată oamenilor și comunității în general, cu scopuri precise și bine ordonate ce țintesc doar către învățare, colaborare și descoperire de soluții creative, utile conectării ulterioare cu piața muncii.