back to top
duminică, decembrie 28, 2025
0.7 C
Paşcani
Login

Florin Asofiei din Pașcani produce varză murată după o rețetă inedită: „Ingredientul special este lemnul de mesteacăn!”

Florin Asofiei a pus în urmă cu trei ani bazele unei afaceri locale, Asoprod, care activează în domeniul producției de varză murată. Varza murată produsă de Florin Asofiei este extrem de apreciată de clienți, iar de doi ani poate fi cumpărată de pe rafturile din Auchan, un produs din filierele Auchan, parteneriate pe termen lung prin care Auchan România obține produse cu trasabilitate controlată, de la sămânță până la raft.

Între 22 – 28 noiembrie 2023, Auchan desfășoară Săptămâna filierelor, o campanie unică în România, dedicată producătorilor locali cu care retailerul are încheiate parteneriate pe termen lung prin care aduce și promovează pe rafturile magazinelor sale oferta unică de produse românești cu calitate controlată. Achiziționează în această perioadă produsele de filieră și bucură-te de 10% bani înapoi ca bonus pe cardul de fidelitate MyCLUB Auchan!

Florin Asofiei a mărturisit că deși este mai greu, preferă să cultive varza pe care mai apoi o murează, deoarece astfel se asigură că produsul finit este de cea mai bună calitate, că nu conține toxine și reziduuri de pesticide. Firma lui Florin Asofiei are și certificare ISO 22000 pentru siguranța alimentară.

 Florin Asofiei produce varză murată de 3 ani
Producătorul local pășcănean Florin Asofiei a început afacerea cu varză murată în anul 2020, deoarece a constatat că mulți producători de varză murată nu garantează calitatea produsului, nu au nicio trasabilitate a acelui produs, dar totuși acesta ajunge în piețele agroalimentare din România. În prezent, firma lui Florin Asofiei are 5 angajați, dar în perioadele care necesită mai mult efort pentru cultivarea verzei sau pentru procesarea ei, producătorul local mai apelează și la zilieri.

„Afacerea am început-o în 2020, în pandemie. Nu e o pasiune, nu facem din pasiune ceea ce facem, o facem din rațiune. Am zis că viitorul este al celor care produc. Eu am lucrat peste 20 de ani într-o multinațională, ultimii 15 ani am activat în domeniul vânzărilor, ultima poziție a fost de director național și european de vânzări, pe partea de retail. Cochetam cu ideea de a crea un business, dar nu știam exact spre ce să mă îndrept. Ideea a venit și din solicitarea unor foști colaboratori, care se plângeau că pe piața din România, în ceea ce privește aceste produse fermentate, producătorii nu sunt suficient de serioși, sunt puțini cei care lucrează în stil industrial, majoritatea au mici plantații de varză pe lângă casă, procesează în metodele lor tradiționale, fără a respecta un sistem de siguranță alimentară, fără o declarație de conformitate. De aceea, am mers în zonele în care se produce varza murată și am insistat ca producătorii să ne arate cum produc varza murată. Am rămas un pic surprins, pentru că produceau într-o magazie 50-60 de butoaie, fără a controla temperatura, iar aceste produse sunt cumpărate din piețele agroalimentare. Mergeți la tarabă și cumpărați o varză murată, dar nu știți de unde provine. Vânzătorul este altul decât producătorul. Așa am decis să investim banii strânși într-o mică unitate de procesare. Am construit mai întâi spațiul de producție, am investit de prin 2018. Am început cu castraveți murați, iar în 2020 am făcut și o producție de varză murată”, a povestit Florin Asofiei.Florin Asofiei produce varză murată de 3 ani
Producătorul local pășcănean Florin Asofiei a început afacerea cu varză murată în anul 2020, deoarece a constatat că mulți producători de varză murată nu garantează calitatea produsului, nu au nicio trasabilitate a acelui produs, dar totuși acesta ajunge în piețele agroalimentare din România. În prezent, firma lui Florin Asofiei are 5 angajați, dar în perioadele care necesită mai mult efort pentru cultivarea verzei sau pentru procesarea ei, producătorul local mai apelează și la zilieri.

„Afacerea am început-o în 2020, în pandemie. Nu e o pasiune, nu facem din pasiune ceea ce facem, o facem din rațiune. Am zis că viitorul este al celor care produc. Eu am lucrat peste 20 de ani într-o multinațională, ultimii 15 ani am activat în domeniul vânzărilor, ultima poziție a fost de director național și european de vânzări, pe partea de retail. Cochetam cu ideea de a crea un business, dar nu știam exact spre ce să mă îndrept. Ideea a venit și din solicitarea unor foști colaboratori, care se plângeau că pe piața din România, în ceea ce privește aceste produse fermentate, producătorii nu sunt suficient de serioși, sunt puțini cei care lucrează în stil industrial, majoritatea au mici plantații de varză pe lângă casă, procesează în metodele lor tradiționale, fără a respecta un sistem de siguranță alimentară, fără o declarație de conformitate. De aceea, am mers în zonele în care se produce varza murată și am insistat ca producătorii să ne arate cum produc varza murată. Am rămas un pic surprins, pentru că produceau într-o magazie 50-60 de butoaie, fără a controla temperatura, iar aceste produse sunt cumpărate din piețele agroalimentare. Mergeți la tarabă și cumpărați o varză murată, dar nu știți de unde provine. Vânzătorul este altul decât producătorul. Așa am decis să investim banii strânși într-o mică unitate de procesare. Am construit mai întâi spațiul de producție, am investit de prin 2018. Am început cu castraveți murați, iar în 2020 am făcut și o producție de varză murată”, a povestit Florin Asofiei.

Continuarea pe BZI

PULSUL ZILEI

La ce nivel a ajuns datoria guvernamentală a României

Datoria administrației publice (datoria guvernamentală) a urcat, în septembrie, până la 1.095 miliarde lei, de la 1.084 miliarde de lei, în luna precedentă, conform AGERPRES. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut până la nivelul de 58,9%, de la...

Sfântul Ștefan, sărbătorit pe 27 decembrie. Cine a fost primul martir creștin şi ce obiceiuri şi tradiţii respectă românii în această zi

Sfântul Ştefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos care îl urmau pretutindeni şi au asistat direct la faptele sale. El a fost condamnat la moarte în anul 33, de autorităţile iudaice, deschizând drumul unui impresionant şir de...

Decizie revoltătoare a Guvernului. Se taie alocația de hrană pentru cei 137 de copii cu handicap de tip HIV/SIDA

Federația UNOPA protestează vehement față de decizia Guvernului PSD, PNL, USR, UDMR de a tăia indemnizația de hrană de care beneficiau 137 de copii cu handicap de tip HIV/SIDA din România și cere anularea imediată a deciziei. Prin Ordonanța...

Fără șantiere deschise în 2026 pe A8. „Un an al proiectării”

Aproape 96 kilometri din cei 146 de kilometri de autostradă deschiși în România în 2025 sunt pe direcția Moldovei, pe autostrada A7, potrivit unei analize publicate pe Facebook de Adrian Covăsnianu, expert în infrastructura rutieră. Datele arată că aproximativ...

Schimbări pentru șoferi: trecerea între categorii de permise poate fi făcută fără examen teoretic, în anumite condiții

Legea care simplifică obținerea permisului de conducere a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ, care aparține deputatul USR Cezar Drăgoescu, îi scutește unii șoferi de la susținerea probei teoretice pentru a dobândi unele categorii superioare de permis de...

Tradiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt în diferite regiuni ale țării

Luna decembrie este în sine o întreagă sărbătoare, vestind apropierea Crăciunului cu diverse colinde, miros de brad şi arome de cozonaci, dar mai ales prin gesturi simbolice care nu sunt alese la întâmplare, ci după cum spune tradiţia bine...

Ce a rămas de construit pe Autostrada Moldovei, după inaugurarea celor 50 de kilometri până la Adjud

2025 se încheie pentru infrastructura mare din România cu încă 146 de kilometri de drum de mare viteză dați în trafic. Marți, 23 decembrie, s-au deschis încă 50 de kilometri de autostradă. Astfel, se poate circula pe A7 de...

Niciun articol afișat