Centrul pentru persoanele al caror handicap le priveaza deplasarea din Harlau, functioneaza la capacitate maxima. Mai exact, din cele 50 de locuri disponibile, in momentul de fata mai exista un singur loc liber.
Acest centru se adreseaza tuturor persoanelor care nu se pot deplasa, indiferent de varsta si lucreaza in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala Iasi.
Pentru ca persoanele in etate sunt cele mai predispuse unor astfel de probleme, centrul este ocupat in cea mai mare parte de catre pensionari.
Institutia este la mare cautare datorita conditiilor foarte bune de cazare si tratament pe care le ofera. Centrul pentru persoane lipsite de autonomie Harlau, este format din 16 camere utilate cu 3 paturi, mobilier, televizor si frigider. Locatia dispune si de o cantina proprie deservita de 5 bucatari in doua schimburi, spalatorie cat si o sala de kinetoterapie si masaj specific persoanelor cu handicap.
Un alt lucru atractiv este dat de faptul ca persoanele internate aici nu isi achita integral cheltuielile. Mai exact, costul in acest centru pentru o persoana pe luna este de 2100 ron, iar cum mare majoritate a celor internati in centru sunt pensionari, li se retine 80% din pensie. Restul sumelor necesare sunt asigurate de catre Consiliul Judetean Iasi.
Principalul criteriu pentru ca o persoana sa poata fi internata aici este atunci cand bolnavul nu mai poate fi asistat la domiciliu. In momentul respectiv se face o cerere catre Directia de Asistenta Sociala Iasi, care face o ancheta sociala si decide daca persoana cu handicap se incadreaza pentru a fi internata in Centru.
Acest centru a luat fiinta pe 15 octombrie 2007 si are o capacitate de 50 persoane. Personalul centrului este constituit din persoane cu studii superioare (sef centru, psiholog , asistent social , medic) si persoane cu studii medii (asistenti medicali , administrator, magazionier, ingrijitor si personal administrativ), 4 paznici si 2 splatorese, cat si un asistent si o ingrijitoare.
Doamna Viorica, este una dintre persoanele internate in centru. Ea isi ocupa timpul petrecut aici prin poezie si pictura.
In incinta centrului se mai afla si Capela SF SPIRIDON construita din sume provenite din donatii. Aici, persoanele internate in centru merg sa se roage.