Specialiştii sunt de părere că unul din cele mai sănătoase şi mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului este consumul zilnic al salatei. Primăvara poate fi considerată, din acest punct de vedere, sezonul care deschide pofta pentru salate.
Pe întreaga perioadă a stării de urgenţă instalată în contextul extinderii pandemiei de coronavirus, suntem nevoiţi să renunţăm la activităţile noastre zilnice şi să ne petrecem mai mult timp în casă. Acesta poate fi principalul motiv pentru care ne îndreptăm foarte des atenţia către frigider. Pentru a nu acumula pre multe kilograme în plus, ne putem bucura de câteva salate delicioase. Mai ales că primăvara poate fi considerată sezonul care deschide pofta pentru salate. Iată câteva reţete de salate simple şi delicioase Salată mexicană – pentru o explozie de gusturi, încearcă următoarea variantă de salată. O vei putea prepara foarte rapid şi o poţi folosi inclusiv ca garnitură pentru carne gătită pe grătar sau la cuptor, dar şi pentru peşte. Ingrediente pentru 2 porţii de Salată mexicană 400 g boabe de fasole roşie 200 g boabe de porumb 150 g roşii cherry (tăiate pe jumătate) 2 avocado mici (tăiate cubuleţe) 1 ardei gras roşu (cubuleţe) zeama de la 1 lămâie verde 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri coriandru proaspăt, tocat sare şi piper (după gust) Timp de preparare: 5 minute Pentru prepararea acestei salate trebuie să urmezi următorii doi paşi: Pasul 1: Legumele vor fi puse într-un vas şi vei turna deasupra lor zeama de lămâie, uleiul şi coriandrul Pasul 2: Amestecă bine ingredientele şi adaugă sare şi piper. Dacă vrei, poţi să mai pui deasupra puţin coriandru tocat mărunt
Salată grecească sau horiatiki – această salată este una dintre cele mai cunoscute salate din lume. Simplă, cu ingrediente gustoase şi proaspete, salata grecească se prepară foarte rapid. Ingrediente pentru salata grecească (2 porţii): 300g de branză feta, 200g de măsline, 1 ceapă mică, 6 roşii, 4 castraveţi, 1 ardei gras, salată verde, ulei de măsline, pătrunjel, oregano, oţet, sare şo piper – după gust. Dacă ai toate aceste ingredinte, pregăteşte un castron mare. Taie în cuburi brânza feta. Curăţă şi spală legumele. Taie ceapa şi castraveţii rondele. Roşiile în felii, iar ardeiul julienne sau rondele. Pune totul în castron, apoi adaugă măslinele. Fă un sos separat cu ulei de măsline, oţet, sare, piper şi oregano. Pune sosul peste salată, adaugă păstrunjel verde tocat. Poftă bună! De îndată ce primăvara îşi face simţită prezenţa, ne dorim să regăsim şi în farfurie cele mai proaspete alimente. Îţi propunem o reţetă foarte simplă de salată de primăvară: