-0 C
Paşcani
duminică, decembrie 15, 2024

INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN A DISTRIBUIT 171.000 DE MĂȘTI ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN JUDEȚUL IAȘI

COMUNICAT DE PRESĂ

Școlile ieșene își așteaptă elevii pentru desfășurarea activităților de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale. Astfel, în intervalul 2-12 iunie 2020, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și postliceal pot reveni în unitățile de învățământ doar pentru două săptămâni. Se vor realiza în această perioadă exclusiv activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, prin respectarea tuturor normelor de igienă și a procedurilor specifice elaborate, de fiecare unitate școlară.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Iași a distribuit către toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particulare, din județul Iași, măstile necesare perioadei de pregătire a elevilor pentru susținerea examenelor de evaluare națională și bacalaureat. Astfel, au fost predate reprezentanților unităților școlare un număr de 171.000 de măști, dintre care 67.550 au ajuns în unitățile de învățământ din municipiul Iași, iar 103.450 s-au distribuit către școlile din județ.

Acest demers face parte dintr-un proces mai amplu de pregătire a unităților școlare care s-a desfășurat în ultimele săptămâni urmărind, cu prioritate: achiziționarea dispozitivelor de măsurare a temperaturii, existența materialelor de protecție (covorașe, măști, substanțe dezinfectante pentru mâini, substanțe biocide pentru dezinfectarea suprafețelor), stabilirea unui traseu bine delimitat și semnalizat pentru acces, afișarea mesajelor informative, amenajarea sălilor astfel încât să se asigure respectarea normelor de distanțare fizică, precum și existența unor spații special amenajate pentru colectarea măștilor folosite.

Conform datelor centralizate de I.S.J. Iași, începând de marți, 2 iunie 2020, un număr de 7743 de elevi sunt așteptați să se întoarcă pe băncile școlilor din județ pentru a participa la activități specifice de pregătire și consiliere. Acestea se vor desfășura conform unui grafic de pregătire, cu intervale de lucru de maxim două ore pentru clasa a VIII-a și de maxim trei ore pentru elevii de liceu, prin asigurarea pauzelor intermediare programate decalat, astfel încât elevii din grupe diferite să nu interacționeze fizic. Pentru școlarii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparţine părinţilor. În această situaţie, însă, pregătirea elevilor se va realiza, în continuare, în sistem online sau de învățare la distanță.

Recomandări