Peste 1.100 de români s-au adresat deja Fondului de Garantare a Asiguraților fie pentru a renunța la polița RCA de la Euroins, fie pentru a cere plata unor pagube produse de posesorii unor astfel de polițe.
Plăți se vor face, însă, după data de 17 mai. Și va fi doar începutul. Prăbușirea Euroins, companie cu peste 2,8 milioane de clienți, ar putea genera, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, o gaură de 1,2 miliarde de lei.
Dinspre Fondul de Garantare a Asiguraților vin mesaje liniștitoare. Are bani în conturi, iar legea îi permite să-și suplimenteze veniturile pentru a onora toate plățile.
Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24: Aș vrea să începem cu câteva sfaturi pentru șoferii care au polițe Euroins sau sunt implicați în incidente în trafic și sunt accidentați de șoferi care au aceste polițe Euroins. Care sunt opțiunile șoferilor?
Mona Cucu, director general al Fondului de Garantare a Asiguraților: Cei care dețin o poliță de asigurare la Euroins trebuie să știe că acestea rămân în vigoare. Este o opțiune de a-și denunța această poliță. În acest sens ar trebui să transmită o scrisoare de solicitare către societatea Euroins și ulterior să trimită o cerere de restituire primă către fond. Cei care au avut sau vor avea un eveniment pe aceste polițe, un eveniment pentru care nu a fost deschis un dosar de daună la societate, pot să trimită către Fondul de Garantare o cerere de deschidere dosar. Fondul va face constatarea și își vor putea repara mașina.