Spitalul Orășenesc din Târgu Frumos a reușit să obțină finanțări importante din fonduri euroepene pentru două investiții. Este vorba despre modernizarea ambulatoriului, proiect în valoare de peste 11,5 milioane de lei și despre digitalizarea serviciilor, proiect cu o valoare de aproape 1,5 milioane de lei.
Redăm mai jos comunicatele de presă cu privire la cele două investitii:
Comunicat de presă
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
SPITALUL DE BOLI CRONICE „SFÂNTUL IOAN” TÂRGU FRUMOS, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului: „Digitalizarea Spitalului de Boli Cronice „Sfântul Ioan” Târgu Frumos”, proiect finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C7 – Transformare digitală I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină; Investiția specifică: I3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice, COD APEL MS-733;
Obiectivul general al proiectului: Transformarea Spitalului de Boli Cronice „Sfântul Ioan” Târgu Frumos într-un centru medical modern și eficient, care să furnizeze servicii medicale de înaltă calitate prin intermediul dezvoltării infrastructurii medicale prin achiziția de echipamente hardware și soluții software medicale destinate digitalizării Spitalului de Boli Cronice Sfântul Ioan Târgu Frumos, prin care se urmărește consolidarea sistemului de sănătate, inclusiv în ceea ce privește personalul medical și produsele medicale și, îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate și să se adapteze la cerințele evolutive ale sectorului sănătății.
Obiective specifice ale proiectului:
Achiziționarea echipamentelor hardware pentru îmbunătățirea rețelelor de comunicații
Achiziționarea soluțiilor software pentru îmbunătățirea software-ului clinic și non-clinic
Instruirea persoanelor responsabile în utilizarea aplicațiilor informatice
Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea: 1.469.346,56 lei cu TVA, din care:
Valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) – 1.234.745,00 lei
Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR – 234.601,56 lei.
Data începererii proiectului 10.03.2025
Data finalizării proiectului 30.09.2025
Codul proiectului: COD APEL MS-733
Guvernului României”
“PNRR. Finantat de Uniunea Europeana – UrmatoareaGeneratieUE”
Anunț
Lansarea proiectului: ” Investitii in infrastructura ambulatoriului din cadrul Spitalul de Boli Cronice “Sfântul Ioan” Târgu Frumos”
BENEFICIAR: Spitalul de Boli Cronice “Sfântul Ioan” Târgu Frumos
Spitalul de Boli Cronice “Sfântul Ioan” Târgu Frumos, în calitate de Beneficiar al finanțării, va implementa pe o durată de 12 de luni, în perioada 19.05.2025 – 18.04.2026, proiectul „Investitii in infrastructura ambulatoriului din cadrul Spitalul de Boli Cronice “Sfântul Ioan” Târgu Frumos”, cod SMIS 333880, în baza Contractului de Finanțare nr. 56918 /19.05.2026, încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Sănătate.
Scopul/Obiectivul general al proiectului constă în modernizarea infrastructurii cabinetelor ambulatoriului din cadrul Spitalului de Boli Cronice “Sfântul Ioan” Târgu Frumos din Targu Frumos, pentru a asigura accesul la servicii de diagnostic de înaltă calitate. Prin dotarea cabinetelor cu echipamente moderne și adaptarea spațiilor la standardele actuale, proiectul va contribui la creșterea capacității de diagnostic și tratament în regim ambulatoriu, reducând astfel presiunea asupra secțiilor de spitalizare.
Această intervenție va permite personalului medical să ofere consultații și intervenții rapide, precise și eficiente, facilitând managementul corespunzător al afecțiunilor în stadii incipiente. De asemenea, va contribui la prevenirea agravării stării de sănătate a pacienților, reducerea riscului de complicații și creșterea gradului de satisfacție al acestora. În ansamblu, proiectul va îmbunătăți accesul la îngrijiri medicale ambulatorii pentru locuitorii Orasului Targu Frumos și ai localităților învecinate.medicală de specialitate;
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.572.791,81 LEI, din care:
Fondul European de Dezvoltare Regională: 9.838.598,139 lei
Bugetul de Stat: 1.504.726,774 lei
Cofinanțare eligibilă: 231.455,84 lei