Astazi, 2 aprilie a.c. hotelul Central din Pascani a fost gazda unui eveniment neobisnuit. 8 echipe de elevi de la Liceul Miron Costin, fiecare formata din 6-7 persoane, au organizat un targ culinar in cadrul seriei de activitati extrascolare, “Saptamana altfel”. Fiecare dintre echipe a prezentat cate un fel de mancare sau desert facut acasa de membrii echipei. Dupa ce au degustat delicioasele produse, membrii juriului format dintr-un maestru bucatar din Cluj si reprezentantii unei firme de condimente alimentare au stabilit si castigatori.
Astfel cele trei premii puse in joc au fost castigate de echipele cordonate de Roxana Mitrea Loredana Mihai si Lavinia Barleanu . Toti participantii au fost rasplatiti cu sorturi si manusi de bucatarie iar castigatorii au primit si cate o tigaie .
In acelasi context, a fost organizat si un concurs de incondeiere a oualor castigat de echipa din clasa a sasea B.
La final reprezentantii firmei de condimente le-a vorbit copiilor despre importanta si impactul condimentelor in alimentatie si despre aromaterapie.
Eforturile copiilor au fost rasplatite de maestrul bucatar. El a pregatit pentru ei un meniu special.