Buna vestire este pentru crestini una dintre cele mai importante sarbatori de peste an. Dupa Paste si Craciun desigur. Românii sărbătoresc pe 25 martie Buna Vestire.
Tradiţia creştină spune că de Buna Vestire se mănâncă peşte, deoarece este alimentul pe care Iisus Mântuitorul l-a mâncat. „După Înviere, Iisus a mâncat peşte fript şi fagure de miere ca să-şi încredinţeze ucenicii că a Înviat.”
Fie ca doriti un produs preparat dietetic (low carb), fie ca doriti unul preparat normal, va prezentam astazi 5 retete de peste, rapide si usor de facut:
SOMON LA CUPTOR, CU SPARANGHEL
LOW-CARBIngrediente:
1 cățel de usturoi, tocat
1 file de somon
500gr sparanghel
parmezan
verdeturi
Mod de preparare: Se incalziti cuptorul la 170C. Pregatiti sparanghelul. Intr-o tava asezati hartie de copt si puneti fileul de peste. Aranjati sparanghelul de jur imprejurul pestelui. Presarati parmezan si dati la cuptor timp de 6-10 minute.
SOMON LA CUPTOR, CU PESTO SI FASOLE VERDE
Ingrediente (pentru 2 portii):
2 maini de fasole verde proaspata
sare de mare si piper proaspat
2 lamai
2 fileuri de somon de 150 de grame fiecare
2 linguri cu varf de pesto
ulei de masline
Mod de preparare: Incaliziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Taiati capetele de la fasole si puneti-le intr-o oala mare cu apa fiarta (si cu sare) si fierbeti-le 3-4 minute. Intindeti pe masa o bucata de folie de aluminiu, scurgeti jumatate din cantitatea de fasole si puneti -o in centrul foliei. Asezati deasupra un file de somon, cu pielea in jos, si “imbracati -l” cu o lingura de sos pesto. Stropiti pestele cu putin ulei de masline, cu sucul de la o lamaie si asezonati cu sare si piper. Infasurati somonul in folie. Repetati aceeasi pasi si pentru celalat file. Puneti somonul in tava si bagati -l la cuptor 15 minute. Scoteti-l, lasati -l sa se raceasca 5 minute si apoi transferati -l pe o farfurie.
FRITTATA CU SOMON FUME ȘI BROCCOLI
Ingrediente:
5 oua
1 mana de buchetele de broccoli (100g sa zicem)
100g somon afumat sau marinat
1-2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare: ungeti vasul cu uleiul de masline, puneti ouale batute, adaugati broccoli si somon taiat feliute si bagati la cuptor pentru aprox 30 minute (pana cand se coaguleaza ouale si se rumenesc un pic).