Meniul de Paște reprezintă alegerea fiecărei persoane, dar cu toate acestea, de cele mai multe ori de sărbători dorim să respectăm tradițiile și să avem pe mese preparate care să ne aducă aminte de sărbători.
Masa tradițională de Paște este una importantă, dar cu toate acestea specialiștii atrag atenția asupra combinațiilor și cantităților. Iată câteva idei de rețete de drob, ouă roșii, ciorbă și friptură de miel, preparate care nu trebuie să lipsească din meniul de Paște!
Rețetă de drob
Ingrediente:
- 1.5 kg organe
- prapur de miel
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 3 oua crude
- oua de prepelita fierte
- 3 oua fierte
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Preparare:
Spalam organele si prapurul in mai multe ape. Cat timp pregatim compozitia pentru drob tinem prapurul intr-un castron cu apa rece.
Fierbem organele de miel in apa cu sare, luand spuma de cate ori este nevoie. In acest timp tocam si calim ceapa.
Dupa ce au fiert maruntaiele le lasam sa se raceasca, apoi le tocam prin masina. Adaugam ouale, verdeata tocata, ceapa calita, piper, sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta compozitie umplem prapurul pe care l-am pus intr-o tava de cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. La mijlocul umpluturii vom pune ouale fierte de gaina si prepelita si curatate.
Invelim tocatura si dam la cuptor la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.
Il lasam sa se raceasca inainte sa il taiem.
Rețetă ouă roșii
Ingrediente:
- 10 oua albe
- 2 linguri cu sare fina
- 5 linguri otet
- vopsea de oua
- 2 linguri ulei
- Pentru decor:
- diferite frunzulite
- un dres bej
Preparare:
Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine.
Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scoate-le cu grija pe un prosop si lasa-le putin la racit. Pune pe fiecare ou cate o frunzulita de patrunjel, leustean, marar sau alte ierburi din gradina si inveleste-le pe fiecare in cate o bucata de ciorap bej. Leaga bine capetele cu ata.