-0.6 C
Paşcani
luni, decembrie 23, 2024

Noi standarde privind etichetarea originii ingredientelor primare din alimente

La aproape doi ani de la adoptarea actului normativ de către Comisia Europeană, începând cu 1 aprilie 2020 au intrat în vigoare noile norme privind etichetarea originii ingredientelor primare din alimente.

Potrivit reglementărilor care au fost aprobate prin vot în mai 2018 de către toate statele membre, originea ingredientului primar trebuie indicată atunci când ea nu coincide cu originea alimentului, pentru a nu induce în eroare consumatorii şi pentru a armoniza prezentarea acestor informaţii. Noul regulament promite să asigure „un nivel ridicat de transparenţă, oferind cetăţenilor UE informaţii clare despre originea alimentelor vândute pe piaţa UE”.

Obiectivul este de a evita informaţiile înşelătoare sau potenţial înşelătoare cu privire la etichetarea produselor alimentare. Sunt oferite diverse opţiuni prin utilizarea uneia dintre aceste trei indicaţii: „UE”, „Din afara UE” şi „UE şi din afara UE”. Aşadar, conform noului standard, mărcile de identificare care însoţesc produsele alimentare nu sunt considerate o indicaţie a ţării de origine sau a locului de provenienţă.

citeste continuarea pe agroinfo.ro

Recomandări