Dacă locuiți pe o stradă fără apă și canalizare din municipiul Pașcani ar trebui să depuneți o cerere la Primărie pentru ca administrația locală să aibă în vedere să facă o astfel de investiție, deoarece nu sunt făcute din proprie inițiativă. Fără astfel de cereri, riscați să nu fiți cuprinși în proiectele pe care administrația locală le are în vedere.
Cel puțin așa reiese din discuțiile purtate astăzi în ședința reunită a comisiilor de specialitate. Primarul Pintilie a propus spre aprobare un proiect de hotărâre cu studiu de fezabilitate pentru realizarea unor extinderi a rețelelorn de apă și canalizare pe unele străzi din municipiul Pașcani. Nu sunt cuprinse toate străzile care au rămas în afara proiectului derulat de operatorul APAVITAL, ci doar o parte din ele. Funcționarul public care a prezentat documentația susține că în tabel au fost trecute doar străzile unde au fost primite cereri de la cetățeni.
Investiția este estimată la peste 9,3 milioane de lei, inclus TVA, și ar urma să fie realizată în 21 de luni, dacă va fi găsită finanțare și după derularea procedurilor de licitație.
În total, sunt trecute 20 de tronsoane de străzi în lungime totală de 5,1 km pentru extinderea rețelelor de apă și 14 tronsoane de străzi pe o lungime totală de peste 3,1 km pentru extinderea rețelelor de canalizare.
Lista străzilor este disponibilă pe site-ul Primăriei și pe site-ul bittv.info.
Printre ele nu se găsește și strada Gâștești, care se află cu o parte în suburbia cu același nume și cealaltă pe administrativul comunei Valea-Seacă, a atras atenția unul dintre consilierii locali. De asemenea, șeful comisiei juridice, Cătălin Conache a spus că populația ar trebui să fie anunțată pentru a depune cerere la Primărie în vederea extinderii rețelelor de apă și canalizare pe străzile unde locuiesc.
Menționăm că în afară de aceste capete de străzi lăsate de APAVITAL pe motiv că investițiile nu ar fi fost rentabile, în cele cinci suburbii ale municipiului Pașcani mai sunt și altele, în special, fără rețele de canalizare. De exemplu, în suburbia Lunca prin proiectul POIM, rețelele de canalizare au fost extinse doar pe străzile principale urmând ca pe cele secundare să fie extinse printr-un proiect ulterior de administrația locală.