ChatGPT „munceşte cu normă întreagă” la o firmă din Iaşi. Administratorul companiei ieşene a rămas ca fermecat: iniţial l-a testat în departamentul de design, dar când a văzut câte poate face, l-a pus la treabă şi în cadrul altor departamente: juridic, vânzări şi tehnic. „Rezultatele nu sunt perfecte, dar sunt încurajatoare. Clar ni se pare interesantă această «jucărie»“, susţine Tiberiu Stoian, fondatorul Exonia, care anunţa în urmă cu câteva zile că a inclus inteligenţa artificială (AI) în proiectarea ambalajelor biodegradabile din hârtie şi le-a crescut eficienţa.
FOTO sus: TIberiu STOIAN
Pentru că AI este unul dintre subiectele fierbinţi ale momentului peste tot în lume, fiind integrată atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în afaceri, „Ziarul de Iaşi” şi-a propus să prezinte cum ne poate ajuta, dar şi încurca chatbot-ul creat de OpenAI. Omului de afaceri Tiberiu Stoian i s-a alăturat şi Gabriel Marchidan, de la comunitatea de inteligenţă artificială din Iaşi (IAŞI AI), care vin cu câteva avantaje şi dezavantaje ale utilizării ChatGPT.
Gabriel MARCHIDAN
Tiberiu Stoian anunţa la începutul acestei luni că a implementat AI în departamentul de design, iar acum pot livra soluţii de ambalare personalizate într-un timp mai scurt, optimizând fluxul de lucru şi reducând costurile operaţionale. Omul de afaceri este de părere că un chatbot poate prelua sarcinile repetitive sau întrebările frecvente, eliberând timpul şi resursele angajaţilor pentru activităţi mai valoroase.