Situație complicata pentru personalul din centrele de vaccinare. Din luna ianuarie nu au mai fost achitate indemnizațiile pentru munca prestata. La Pașcani sunt 27 de persoane în aceasta situație, registratori și cadre medicale, nemultumite ca nu și-au primit banii la timp. Problema a fost discutata și în cadrul ședinței extraordinare a legislativului local, din 10 martie a.c.
Consiliera, Gabriela Nedelcu, l-a întrebat pe primar de ce nu a găsit o soluție pentru ca personalul din centrul de vaccinare sa fie plătit la timp și a atras atenția ca din acest motiv nu vor fi găsiți voluntari pentru deschiderea celui de-al doilea flux de vaccinare.
Edilul municipiului a precizat ca plățile nu pot fi făcute pentru ca Direcția de Sănătate Publica nu a trimis banii necesari în conturile Primăriei și ca nu sunt probleme cu recrutarea pentru noul flux de vacinare. Sumele necesare nu sunt mari, cea 50 000 lei pe luna dar nu pot fi achitate de la bugetul local pe motiv ca nu ar fi o baza legala, a explicat Marius Pintilie.
Direcția de Sănătate Publica susține ca Primăriile ar trebui sa asigure toate cheltuielile de la centrele de vaccinare, inclusiv pentru personalul contractual, în baza contractelor incheiate, iar sumele vor fi decontate de DSP în baza documentelor justificative.
Primăria Harlau a achitat de la bugetul local indemnizațiile personalului contractual de la centrul de vaccinare, în lunile ianuarie și februarie. La Targu Frumos situație este identică cu cea de la Pașcani. Și aici reprezentanții Primăriei susțin ca nu au baza legala pentru a fi făcute plățile și ca așteaptă banii de la DSP.
Menționăm ca în centrul de la Pașcani sunt 27 de persoane care asigura vaccinarea cetățenilor. Primăria are de decontat 50 000 lei pentru luna Ianuarie și peste 73 000 lei pentru luna februarie a.c. La Targu Frumos sunt cea 60 de persoane care asigura cele doua fluxuri de vaccinare. Primăria are de încasat 37 000 lei pentru luna ianuarie și cea 140 000 lei pentru februarie.