-3.2 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 14, 2024

Poliţele de asigurare pentru copii. Cât costă, care sunt avantajele şi câţi bani ar putea primi la majorat

Piaţa poliţelor de asigurare pentru copii reprezintă în general între 10 şi 20% din portofoliile companiilor de profil. Iată, în continuare, ofertele de planuri financiare pentru copii ale câtorva societăţi de asigurare.

La ING Asigurări de Viaţă, dacă un părinte în vârstă de 30 de ani încheie pentru copilul său de 3 ani un plan financiar din categoria produselor tradiţionale, plătind timp de 15 ani o primă lunară de asigurare de 150 de lei – respectiv 1.800 lei anual -, suma garantată pe care o va primi copilul la împlinirea vârstei de 18 ani este de 5.541 lei pe an, timp de 5 ani, însemnând în total 27.705 lei.

„La fiecare rentă anuală se poate adăuga o altă sumă sub formă de participare la profit. Într-un scenariu de performanţă medie de aproximativ 6%, rentele anuale ar depăşi 6.500 lei”, a explicat pentru gândul Carmen Soare, director de marketing în cadrul ING Asigurări de Viaţă, companie care oferă două tipuri de planuri financiare pentru copii: Academica – produs traditional – şi GenT pentru Copil, care este un produs de tip unit linked (cu acumulare).

În cazul în care părintele decedează, ING Asigurări poate prelua plata primelor, astfel încât copilul să beneficieze integral de indemnizaţia de asigurare la sfârşitul perioadei de plată a primelor. Costul anual al componentei de protecţie este, în acest exemplu, de 41 lei, cost inclus în cei 1.800 lei plătiţi anual.
Dacă părintele doreşte un contract cu un anumit grad de risc şi încheie un plan financiar GenT pentru copil, pentru o primă lunară de 148,6 lei – 1783 de lei anual – timp de 15 ani, copilul va primi la majorat suma de 43.878 de lei – fie într-o tranşă unică, fie în cinci rente de câte 8.776 de lei. Dacă părintele decedează, copilul primeşte suma asigurată de 15.000 lei, iar compania preia plata primelor.

Trebuie menţionat că suma de 43.878 lei nu este garantată ca în cazul produselor tradiţionale, ci depinde de randamentul fondurilor alese de către client.

Continuare pe Gandul.info

Recomandări