Toate școlile sunt în pregătiri în această perioadă pentru simulările Evaluării Naționale, ce vor avea loc săptămâna viitoare, în perioada 5-7 februarie. În premieră în acest an, va fi implementat un sistem de corectare electronică.
Adică, personalul din cadrul unităților de învățământ va scana toate lucrările, ce vor fi repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ. În acest sens, în unitățile de învățământ au fost trimise scanere și un soft. O dată cu ele, şi instructajul din partea Ministerului Educaţiei.
După ce termină examenul, fiecare elev trebuie să ducă la catedră lucrarea, acolo unde va fi scanată fiecare pagină.
La Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino din Pașcani, sunt opt scanere. Directorul adjunct, profesorul Ionuț Mocănița, explică cum va fi folosită această tehnologie. (VEZI ȘTIREA VIDEO de pe canalul de Youtube BIT TV).
După ce vor fi scanate, lucrările vor fi încărcate într-un site special al Ministerului Educației. Astfel, nu va mai fi necesar transportul acestora la centrele de corectare sau predare-primire.
Tot la această școală vor susține simulările 106 elevi și au fost pregătite opt clase pentru examen, șase în unitatea de învățământ de pe strada Ștefan cel Mare și două în structura de la Lunca.
Luni, 5 februarie, va avea loc proba la limba și literatură română, iar marți, 6 februarie, proba la matematică. Programul cursurile pentru ceilalți elevi va fi ajustat, printr-o decizie a Consiliului de Administrație.
Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, potrivit procedurii.
Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât dacă elevul solicită acest lucru.