Mai sunt doar cateva zile pana la Paste iar pe tarabele din Pascani inca nu a aparut carnea de miel. In pietele agroalimentare vor fi amenajate mai multe tarabe speciale pentru comercializarea acesteia. Cei care vor sa vanda vor trebui sa isi sacrifice animalele in abatoare specializate, de unde vor lua si un certificat care atesta calitatea marfii.
Administratia locala se pregateste pentru a asigura conditiile necesare vanzarii carnii de miel. Zilele urmatoare vor fi amenajate patru tarabe speciale pentru astfel de comert. Ele vor fi amplasate in halele din pietele agroalimentare din oras.
Comerciantii care vor sa iasa pe piata cu astfel de carne, trebuie sa sacrifice mieii doar in abatoare autorizate. De la aceasta societate, vor obtine si un certificat de sanatate care va atesta calitatea produsului.
Carnea de miel este de nelipsit de pe mesele pascanenilor. Drobul si friptura la cuptor sau chiar in tigaie nu lipseste in nici un an de sarbatorile pascale.
Traditia din strabuni este inca respectata, chiar daca pretul pentru un kilogram nu este chiar atat de accesibil. Cine are buzunarul mai larg cumpara un miel intreg, iar cine este mai stramtorat, ia de la supermarket costite sau pulpe.
Mentionam ca anul trecut carnea de miel s-a vandut cu circa 20 de lei pe kg, iar anul acesta pretul a crescut cu pana la cinci lei. Animalele in viu se vand cu 10 lei pe kg, dar in apropierea Pastelui s-ar putea scumpi cu pana la 20%.