0.3 C
Paşcani
duminică, ianuarie 12, 2025

Preparatul care înlocuiește carnea. Este ideal în post, cum faci cea mai bună salată de ciuperci cu usturoi

În salate, crude sau coapte, fierte sau semicălite, ciupercile sunt alimentul-minune care ajută la menţinerea sănătăţii. Ciupercile, care conțin o cantitate mare de apă (90%), contribuie, de asemenea, la menținerea greutății atunci când sunt consumate ca alternativă la carne.

Datorită unor aminoacizi din compoziţie, în special glutamatului, ciupercile seamănă la gust cu carnea. În post sunt folosite frecvent în cât mai multe preparate.

Conform specialiştilor, comparativ la 100 gr ciuperci, caloriile sunt 35, proteinele 5, lipidele 0,5, iar glucidele 2,5, în timp ce carnea de porc grasă la acelaşi gramaj conţine 340 calorii, 15 proteine, lipide 30, iar glucide deloc, iar carnea de pui 142 calorii, 21 proteine, 6 lipide şi glucide, din nou, deloc.

Continuarea pe Adevarul 

Recomandări