Programul Prima Casă devine Noua Casă în 2024. Prin intermediul său, românii pot să își cumpere o locuință printr-un credit garantat de stat. Ce se schimbă și ce rămâne la fel în cadrul programului? Iată tot ce trebuie să știi despre Noua Casă 2024.
Printre schimbări se numără faptul că Noua Casă 2024 va include procente diferite de garantare, în funcție de categoria de locuință dorită. Ce se schimbă și ce rămâne la fel în cadrul programului? Iată tot ce trebuie să știi despre Noua Casă 2024.
Cine poate accesa Programul Noua Casă 2024
Programul Noua Casă este destinat românilor care vor să își achiziționeze o locuință nouă.
Iată ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să aplice la acest program.
„Beneficiarul Programului este persoana fizică ce îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) la data solicitării creditului garantat declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp;
b) achiziţionează o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;
c) are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul”, se arată pe site-ul Ministerului Finanțelor
Trebuie menționat că o persoană care a beneficiat de programul Prima Casă în trecut, nu poate să mai acceseze un nou credit pentru locuință garantat de stat, chiar dacă denumirea și condițiile programului s-au modificat.
Plafonul pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul programului Noua Casă a fost stabilit la 1,5 miliarde de lei.