Replica usturătoare din partea primarului municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi, pentru consilierii din opoziţie. Liberalii au criticat, în cadrul şedinţei de la sfârşitul lunii iulie, faptul că doar 10% din bugetul aprobat pentru investiţii ar fi fost cheltuit până la jumătatea acestui an. Discuţiile au avut loc în contextul propunerii de aprobare a contului de execuţie bugetară, pentru trimestrul doi al anului, proiect care a fost respins. Reprezentanţii Primăriei au arătat că procentul privind sumele cheltuite este mult mai mare, în urma unor plăţi făcute în luna iulie şi că restul banilor vor fi folosiţi pentru realizarea unor investiţii aflate în diferite etape de achiziţie.
Mai mult prin intermediul unui comunicat de presă liberalii sunt invitaţi să nu confunde bugetul administraţiei locale cu cel al unui SRL, în sensul că banii publici trebuie cheltuiţi cu grijă şi chibzuinţă. Mai mult, în comunicat se arata ca în ultimii ani au fost asfaltaţi 20 de km de străzi iar administratia PNL a lăsat în urma datorii de peste 30 de milioane de lei, achitate de actuala conducere.
„Referitor la cele spuse în cadrul conferinței de presă susținută de consilierii PNL, primarul Municipiului Pașcani, domnul Dumitru Pantazi ține să precizeze următoarele:
Banii publici se obțin foarte greu și se cheltuie legal la fel de greu. Totuși să nu confundăm administrația locală cu un S.R.L. Conducerea actuală PSD, cheltuie banii în mod chibzuit și legal nu cum s-a întâmplat în mandatul PNL din perioada 2008 – 2012 când Municipiul a fost îngropat în datorii și au fost făcute promisiuni. Nu au fost realizate investiții iar cele demarate s-au făcut cu prejudicii de peste două milioane de lei aduse la bugetul loc. Mai mult, administrația locală actuală, de la preluare mandatului Crăciunescu, a avut de achitat datorii de peste 30 milioane de lei.
De asemenea în ultimii ani s-au investit banii publici în asfaltare a peste 20 km de străzi, acolo unde acestea erau distruse, s-au reabilitat unități de învățământ, terenuri de sport, locuri de parcare, stații de autobuz, ștrand etc.
În curs de finalizare sau în faza de demarare a investițiilor sunt: noul sediu al Bibliotecii Municipale, Piețele Agroalimentare, Cimitirul Municipal, intersecții semaforizate, Sala de Sport din fața Colegiul “Mihail Sadoveanu” dar și un grup sanitar în Parcul Muncipal. De asemenea, foarte important este și iluminatul public, astfel fiind demarate discuții cu firme specializate în acest domeniu pentru ca întreaga rețea din Municipiu să fie modernizată.
Avem accesate și proiecte cu fonduri europene pentru reabilitare, modernizare și extindere a unităților de învățământ CF Unirea, Creșa și Grădinița nr 2. În faza de contractare sunt Palatul Cantacuzino, unul dintre cele mai importante obiective din județ și nu numai dar și Școala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” Pașcani. Să nu uităm de investiția de 13 milioane de euro pentru apă și canalizare, proiect ce este în fază de avizare, iar de anul viitor avem convingerea că vor fi demarate lucrările.
De când sunt la conducere, alături de echipă, am reușit să fim aproape de cetățeni, să-i ascultăm și să le rezolvăm problemele.
De asemenea, au fost demarate mai multe proiecte ce sunt în curs de a fi semnate sau au fost semnate pentru a face investiții în Municipiu. Așadar, Municipiul Pașcani „nu suferă din lipsă de investiții” iar cu cele 9 miliarde de lei ce sunt în conturi vor fi cheltuite și pentru reabilitarea străzilor Nicolae Iorga și Mihai Vitezu. De asemenea a fost semnat contractul pentru extinderea rețelei de gaz metan pe 40 de străzi din Municipiu, contract ce ajunge la valoare de două milioane de lei cu TVA. În următoarea perioadă vor fi demarate lucrări de betonare a 34 de obiective din Municipiu. De pe listă nu lipsesc străzi, alei, parcări și terenuri de sport de la școli.
Au fost aprobați și indicatorii tehnico economici pentru 6 străzi din oraș. Este vorba despre Fundac Fântânele, strada Crinilor sector Capela cu Morilor, Alea Calea Iașului, strada Tudor Vladimirescu, sector din strada Libertărții dar și strada 24 Ianuarie, proiect în valoare de 7,4 milioane de lei. Procedura de achiziție fiind în curs de desfășuare.”