1.3 C
Paşcani
joi, decembrie 26, 2024

Primele masuri dupa dezapezirea dezastruoasa de la Pascani VIDEO

Prima etapa de dezapazire din decembrie a fost una total gresita, in special in zona cartierelor, stradutelor, aleelor si in special a trotuarelor din aceste zone.

Astazi, la Primaria Pascani s-a intrunit Comandamentul de iarna in frunte cu viceprimarul, Vasile Axinte. Acesta s-a aratat dezamagit de dezapezirea facuta in aceasta iarna si a mentionat ca, nu s-a intervenit la timp cu utilajele necesare, cu forta de munca necesara sau pur si simplu nu s-au organizat bine aceste lucrari.

Viceprimarul Vasile Axinte, i-a luat la rost pe toti cei implicati in procesul de dezapezire, pe care ii considera principalii vinovati pentru dezapezirea dezastruoasa efectuata in municipiul Pascani in aceasta iarna. Si seful Politiei Municipale, Mihai Nacuta a fost luat la rost de catre viceprimar, caruia i s-a transmis sa trimita echipajele Politiei Rutiere pentru a verifica autoturismele din Pascani daca sunt echipate corespunzator pentru iarna. Vasile Axinte spune ca a intalnit soferi care incercau sa urce pantele din oras desi aveau masinile echipate cu pneuri de vara. Tot el spune ca foarte multi soferi din oras nu stiu sa conduca in conditii de iarna.

Astfel, astazi s-a organizat urmatoarea etapa de dezapezire cu grafice pe strazi, cu utilaje pe cartiere si cu marirea numarului de lucratori, mai exact 40, pentru dezapezirea trotuarelor. Mentionam ca, acesti lucratori vor fi persoanele care beneficiaza de sprijin prin Legea 416.

O alta solutie pe care viceprimarul o doreste este cea de inchidere a strazilor pe perioada dezapezirii iar pentru acest lucru a cerut ajutorul Politiei Locale, care vor determina soferii sa isi mute masinile din zonele respective.

Cinci societati sunt implicate in aceasta activitate de dezapezire si anume: S.C. Bogdi Trans, S.C. Geco,  S.C. Aprodex si S.C. Trans Ind Rotaru si Agrocomplex Lunca. Viceprimarul i-a rugat sa isi pregateasca utilajele pentru aceasta urmatoare etapa, sa le verifice pentru a fi in perfecta stare de functionare.

Societatile mentionate presteaza servicii de dezapezire contra cost, ei avand contracte de inchiriere pentru utilajele respective.

Materialul antiderapant cu care se va interveni, va fi in continuare nisip si sare. In momentul de fata exista un stoc de 144 tone din care 40 tone este sare pura.

Conducerea orasului se gandeste deja la iarna viitoare, in acest sens se doreste achizitionarea unui utilaj care va imprastia un alt tip de material antiderapant si anume clorura de calciu. In planul de investitii se mai doreste achizitionarea unor alte utilaje cum ar fi o basculanta care va fi doatata cu lama si sararita, o Wolla si piese de schimb pentru utilajele deja existente.

Recomandări