Probleme cu furnizarea apei la două blocuri din Paşcani. Locatarii de la etajele superioare au reclamat că nu mai au presiune la robinete. Problema a fost rezolvată, provizoriu, abia la inceputul acestei săptămâni de regia locală de termoficare, dar sunt necesare reparaţii importante la hidrofoarele din dotare folosite şi pentru pomparea apei calde. Operatorul judeţean de apă spune că nu poate interveni pe motiv ca legislativul păşcănean a refuzat să îi dea în administrare aceste echipamente.
De câteva săptămâni de zile la etajele superioare de la blocurile D1 şi D2 din apropierea pieţei Deal apa abia picura la robinete. Lipsa de presiune s-a datorat unor defecţiuni ale hidrofoarelor de la staţia de pompare aflate în administrarea regiei de termoficare, care le foloseşte pentru apa caldă.
Problema a fost rezolvată abia la începutul acestei săptămâni după ce locatarii nemulţumiţi voiau să vină peste consilieri în şedinţa, dar ar putea să reapară oricând deoarece echipamentele sunt vechi şi necesită reparaţii importante.
Ca şi în alte situaţii bâlbâiala administrativa ar fi principala cauză spune directorul tehnic al RAGCL Paşcani. Regia nu are bani să repare hidrofoarele dar spera să îi obţină de la ApaVital pe baza unui contract, pentru folosirea echipamentelor şi pentru pomparea apei reci.
Cum operatorul ieşean a refuzat o astfel de înţelegere, problema a ajuns în Consiliul Local.
Nici aleşii păşcăneni nu au reuşit să clarifice situaţia. Au respins de câteva ori cererea societăţii judeţene de apă şi canalizare de a prelua hidrofoarele, deşi operatorul a atras atenţia asupra riscului ca populaţia de la blocurile turn să rămână fără apă.
Menţionăm că tot din cauza unor astfel de neînţelegeri, de acesta dată între RAGCL şi fostul operator de apă şi canalizare, Prest Serv Apa, cele două unităţi au fost executate silit, pentru plăti reciproce, de 9 respectiv 3 miliarde de lei vechi.. Hidrofoarele sunt folosite mai ales la blocurile turn pentru pomparea apei reci şi cele calde. Echipamentele, aflate în proprietatea publică au fost date spre folosinţa regiei de termoficare. Ele au fost achiziţionate odată cu reabilitarea centralelor termice, din împrumutul BERD, achitat până la urmă de Ministerul Finanţelor.