Un cadrul didactic din Paşcani, cercetat penal în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, a reuşit să obţină calificativul maxim în urma evaluărilor finale, încheiate cu puţin timp înainte de începerea noului an şcolar. Este vorba Petrică Anghelus, profesorul de sport la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” care a intrat în conflict cu o elevă internista din Republica Moldova, după ce tânăra i-a refuzat avansurile. Mai mult, acelaşi profesor a fost sancţionat disciplinar pentru ruperea unei file din condica de prezenţa după ce ar fi absentat de la ore.
Directoarea şcolii explica că evaluarea finală, făcută de Consiliul de Adminsitratie, este corectă, conform reglementărilor şi regulamentelor în vigoare.
Profesorul Petrică Anghelus a obţinut calificativul “Foarte bine” cu doar 85 de puncte deşi în autoevaluarea prezentanta Consiliului de Administratie şi-a trecut 100 de puncte. El a refuzat să explice reporterilor de la BIT TV cum a ajuns la această concluzie si de ce si-a trecut calificati maxim, inclusiv la capitolul conduita profesionala ( atitudine morala si deontologie profesionala). Cele 15 puncte diferenţa au fost tăiate la insistenta directorului şcolii, din cauza unor probleme de conduita profesională.
Acelasi profesor a fost evaluat si de o comisie metodica din care au făcut parte fostă soţie – profesor de sport la aceiaşi şcoală şi un inspector. De acesta dată a obţinut calificativul maxim.
Conducerea şcolii admite că rezultatele nu sunt pe măsura evenimentelor neplăcute care l-au avut ca personaj principal pe profesorul Petrică Anghelus. Directoarea Genoveva Şerban spune că şcoala a luat măsurile permise de regulament iar acuzaţiile de hărţuire sunt, deocamdată, cercetate de procurori.
Toţi ceilalţi profesori de la Colegiul Mihail Sadoveanu au obţinut calificative bune şi foarte bune. La fel s-a întâmplat şi în celelalte şcoli din Paşcani deşi elevii şi-au manifestat de multe ori nemulţumirea, în legătură cu prestaţia unor cadre didactice. Conform metodologiei, la sfârşitul fiecărui an şcolar fiecare profesor îşi completează fişa de autoevaluare şi o depune la secretariatul unităţii. Evaluarea finală este făcută de Consiliul de Administraţia al şcolii din care fac parte atât profesori cât şi reprezentanţi ai părinţilor, elevilor, primarului şi ai Consiliului Local.