Patru profesori de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” din Pașcani au avut ocazia să participe la un curs de formare care s-a desfășurat în Limassol.
Precizăm că această acitivitate s-a desfășurat în cadrul proiectului Erasmus + K101 Stop Bullying. Fă o schimbare și este ultimul flux de mobilități din acest proiect.
CP:În perioada 10-15 iulie 2021, patru profesori de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” din Pașcani, au participat la cursul de formare ,”Facing behavioural problems – Indiscipline, racism and bullying in the classroom”, care s-a desfășurat în Limassol și a fost furnizat de EDUculture Cipru.
Cursul a cuprins prezentarea furnizorului de curs și a școlilor reprezentate de către participanți, România, Polonia Spania, cu o prezentare a tot ceea ce înseamnă comportamentul școlar, care sunt problemele cu care se pot confrunta profesorii și elevii în școală, care sunt factorii care generează aceste comportamente și care sunt posibilitățile de a găsi soluțiile de rezolvarea a diferitelor situații care apar. Factorii determinanți în apariția diferitelor situații conflictuale subliniate pe parcursul întregului curs, au fost rasismul/discriminarea și bullyingul, de aceea, cursul a venit cu idei de strategii simple de promovarea unui comportament pozitiv, atât din partea elevilor cât și din partea noastră a profesorilor și de promovarea a unei relații de parteneriat între profesori și elevi și s-a subliniat rolul determinat al familiei, al comunicării dintre școală și familie, în evoluția copiilor.
O altă componentă a cursului a fost introducerea în activitățile școlare și extrașcolare a diferitor aplicații precum ClassDojo, Google Classroom, Padlet, PenPal School, Empatico, Tolerance, Youtube video etc, aplicații care ne pot ajuta nu doar sa atragem atenția elevilor, ci și să îi implicăm în întregul proces de învățare și de integrare în comunitate, de a le permite o dezvoltarea personală bazată pe respect, toleranță, comunicare etc.
Activitatea culturală a cuprins vizite în orașul Limassol, în centrul vechi unde au fost vizitate Castelul Medieval care găzduiește, de fapt și Muzeul Medieval al Ciprului, Muzeul de Carob, Muzeul de arheologie, Muzeul de artă, vizite la Muzeul de Arheologie din Paphos, la castelul Medieval din Paphos, Mormintele Regilor. Totodată a fost realizată și o excursie în munți în zonele rurale, care au înfățișat modul de viață al oamenilor acelor locuri, religia, activitățile economice, viața de zi cu zi.
Profesori participanți au fost: Oatu Irina, Luca Ioana, Atudorei Ionuț, Bîrgăoanu Dan.
Cursul s-a desfășurat în cadrul proiectului Erasmus + K101 Stop Bullying. Fă o schimbare, nr. ref. 2019-1-RO01-KA101-061986 și este ultimul flux de mobilități din acest proiect.