Pentru că a fost un succes, programul “Roşia românească” va “rodi” şi anul acesta. Cultivatorii vor primi un ajutor de 3.000 de euro pe an de la Ministerul Agriculturii.
Mulţi şi-au modernizat instalaţiile de încălzit ca să aibă ce recolta în sezonul rece şi să poată învinge concurenţa din Grecia şi Turcia. În primăvară, de Paşte, vor livra pe piaţă roşii româneşti, mult mai gustoase, decât cele din import.
În Galaţi, la Matca, o zonă renumită pentru recolta de legume, fermierii au început să pregătească răsadurile. Pentru ca seminţele să încolţească, e nevoie de umiditate şi temperatură controlată.
Marius Grama: “Aşa sunt încălzite solariile din comună Matcă. Sunt folosite sobe cu lemne sau rumeguş. În medie, într-o iarnă, agricultorii cheltuiesc 10.000 de lei, adică cei 3.000 de euro care vin drept ajutor de la Ministerul Agriculturii.”