Astăzi dis de dimineaţă Căminul Cultural “ Alexandru Tănase ” din Deleni a devenit neîncăpător pentru sute de copii de la şcolile din comună, care au participat la proiectul cultural religios “Micul Vestitor al Paştelui”, cu scopul promovării tradiţiilor de Paşte, proiect iniţiat cu sprijinul primăriei.
Activităţile din proiect au fost variate fie că a fost vorba de prezentarea unei scenete de teatru, a unor expoziţii cu tematică religioasă de Paşte sau a unui atelier de vopsit şi încondeiat ouă.
Un interes deosebit a fost acordat atelierului de vopsit şi încondeiat ouă unde o învăţătoare ieşită la pensie a explicat copiilor tehnici diferite cu ajutorul cărora se pot înfrumuseţa ouăle de Paşte.
Deoarece copiii sunt mai interesaţi de lucrurile noi, aceasta le-a explicat copiilor şi tehnici mai recente pentru a le atrage atenţia, una dintre ele fiind realizată cu hârtie creponată de diferite culori, îmbibată în oţet.
Deşi în ziua de astăzi se utilizează alte materiale decât în vechime pentru împodobirea ouălor de Paşte, fosta învăţătoare a amintit copiilor de tehnici şi culori din vechime, când se foloseau pigmenţi naturali pentru aceste tehnici tradiţionale.
Copiii au fost încântaţi de activităţile la care au participat, iar acest atelier cu specific de Paşte a fost cel mai apreciat de ei.
Menţionăm că la proiectul “Micul Vestitor al Paştelui” desfăşurat astăzi în cadrul Căminului Cultural “Alexandru Tănase ” din Deleni, au participat aproximativ 300 de elevi de la şcolile din comună, instituţia de cultură urmărind să promoveze cu această ocazie tradiţiile specifice sărbătorii pascale.