1.4 C
Paşcani
vineri, decembrie 27, 2024

Rețetă flori de dovlecel umplute. Preparatul perfect pentru weekend

Află cum poți face cea mai bună rețetă de flori de dovlecel umplute. Aceste flori sunt lungi, petalele sunt verzi la bază și galbene la interior.

De asemenea, există și un pistil la interiorul florii, iar aceste trebuie eliminat înainte de preparare. Află cum poți face cele mai bune flori de dovlecel umplute și de ce ingrediente ai nevoie.

Rețetă flori de dovlecel umplute

Rețeta de flori de dovlecel umplute este delicioasă și merită să o încerci măcar odată. Înainte să mergi la cumpărături, află cum poți distinge florile masculine de cele feminine.

Există două varietăți de flori de dovlecel: florile masculine, care au un pistil lung și subțire, și florile feminine, de dimensiuni mai mici și cu un pistol ondulat. Cele masculine sunt mai potrivite pentru gătit, fiind mai mari și mai ușor de umplut, potrivit lauraadamache.ro.

Culoarea lor trebuie să fie vie, iar petalele deschise și întregi, așa că e important să ții cont de aceste caracteristici atunci când le alegi.

Florile masculine se pun în apă și se conservă pentru două zile. Cele feminine nu trebuie să fie separate de dovlecel înainte de a fi folosite pentru că sunt mai sensibile.

În plus, florile de dovlecel sunt benefice pentru sănătate, fiind diuretice, revigorante și bogate în vitamina A. Află cum trebuie să prepari rețeta de flori de dovlecel umplute.

Flori de dovlecel umplute. Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru aluat

  • 100 g făină
  • 1/2 linguriță drojdie uscată
  • 15 g ulei
  • 125 ml apă călduță
  • un ou mic
  • sare

Ingrediente pentru umplutură

    • 50 g mozzarella
    • 50 g mortadella
    • 25 g ricotta /urdă
    • 3 frunze de busuioc
    • o frunză salvie
    • 2 fire maghiran
    • 6-7 fire de pătrunjel

Se amestecă făina cu drojdia, după care se adaugă apa călduță și uleiul. Aluatul se lasă 30 de minute la odihnit. După ce au trecut cele 30 de minute, se adaugă un ou ușor bătut cu furculița, apoi sarea. Se amestecă până la omogenizare.

Prepararea umpluturii: se introduc toate ingredientele într-un robot de bucătărie. Se mixează până ce se obține o consistență cremoasă.

Se rupe încet codița florii de dovlecel, iar odată cu ea se va desprinde și pistilul. Se curăță frunzele verzi de la baza florii, după care florile se spală cu grijă. Florile se șterg cu un șervețel curat sau cu hârtie absorbantă de bucătărie.

Florile vor fi umplute cu consistența cremoasă până la jumătate, după care se răsucește partea superioară a florii. Fiecare floare se trece prin aluat și se pune la prăjit în ulei abundent încins.

Florile se scot pe o hârtie absorbantă atunci când devin aurii. Rețeta de flori de dovlecel umplute este gata. Poftă bună!

Sursa Fanatik

Recomandări