Ingrediente
Ardei umpluti vegetarieni
3-4 ardei grasi mari
150 gr ciuperci
100 gr vinete
100 gr dovlecel
100 gr orez
2 rosii mari
cateva fire patrunjel
marar (dupa gust)
bulion (cam 150 ml)
8-9 linguri ulei masline
sare, piper
Preparare
Ardei umpluti vegetarieni
- Am taiat ardeii in doua si i-am curata de cotoare si seminte. I-am asezat intr-o tava.
- Am taiat marunt ciupercile, pulpa de la vinete si cea de la dovlecei. Am tocat patrunjelul si am dat pe razatoare rosiile (sau in mixer).
- Am amestecat toate legumele tocate, orezul, patrunjelul, 4 linguri ulei si am condimentat cu sare, piper si putin marar. Am adaugat si 3 linguri bulion fiindca rosiile mi-au parut cam fara gust.
- Am umplut ardeii cu acest amestec.
- Am turnat inca 4-5 linguri ulei in tava, plus 1 cana de apa si 150 ml bulion. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, avand grija sa fie etans inchisa.
- Am dat la cuptor la 200C pentru 1 ora.
- Se servesc stropiti cu sosul din tava. Cei care nu sunt vegan pot servi si cu smantana.