Mâncarea de cartofi țărănești cu gogoșari în sos de roșii era cea mai frecventă mâncare din copilăria mea, dar îmi plăcea mai mult iarna, gătită cu carne de porc afumată, de la oala cu untură.
O prepara mama într-un anume mod, de muream de poftă numai când mă gândeam la ea.
Amintindu-mi de acel gust al copilăriei, am preparat acești cartofi țărănești cu gogoșari în sos de roșii și kaizer afumat, dar o să revin cu rețeta la iarnă, când o să dispun de carne de porc afumată, de la oala cu untură.
INGREDIENTE
- 1 kg cartofi
- 4 cepe medii
- 4 căței de usturoi
- 270 g gogoșari în sos de roșii
- 150 g sos de roșii
- 250 g kaizer afumat
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguță rozmarin
- sare
- piper măcinat