Ingrediente (5 porții)
| 150 g | făină | 
| 200 g | zahăr | 
| 30 ml | ulei | 
| 30 g | cacao | 
| 400 g | ciocolată | 
| 30 g | unt | 
| 6 | ouă | 
| 1 | lămâie | 
| praf de copt | 
- 1
Se freacă gălbenușurile cu zahărul. Se toarnă uleiul treptat și se freacă energic.
- 2
Separat se bat albușurile spumă tare, împreună cu sucul de lămâie. Se adaugă peste gălbenușuri și se omogenizează. Se presară făina și praful de copt și se amestecă prin răsturnare.
- 3
Se toarnă trei sferturi din compoziție în forma unsă cu unt. În compoziția rămasă se amestecă cacaua și se adaugă peste cealaltă compoziție.
- 4
Se coace 60 minute la foc moderat.
- 5
Se topește ciocolata pe baie de abur. Se adaugă untul moale și se freacă energic.
- 6
Când checul este rece se acoperă cu ciocolata moale. Se păstrează într-o cămără răcoroasă.
