O delicatesă în perioada postului, reţeta de ciuperci înăbuşite, trase la tigaie cu ceapă, şi servite pe un pat de cartofi, îţi va răsfăţa papilele gustative. S-ar putea să mai ceri încă o porţie!
Ingrediente Ciuperci înăbuşite pe pat de cartofi – reţetă de post
- 400 g ciuperci
- 2 cepe
- 4 cartofi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare ciuperci înăbuşite pe pat de cartofi – reţetă de post
Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Ceapa, de asemenea, se taie solzişori. Foloseşte o tigaie, în care să pui câteva linguriţe de ulei. Când se încinge, adaugă ceapa şi las-o să se călească până când devine uşor aurie. Adaugă apoi ciupercile şi lasă-le la înăbuşit până când devine scăzute. Adaugă sare şi piper şi amestecă bine!
Separat, curăţă şi spală cartofii şi taie-i rondele nu foarte groase. Pune cartofii la prăjit în ulei, iar când sunt gata, scoate-i şi sărează-i. Poţi folosi şerveţele de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.