1.8 C
Paşcani
luni, decembrie 23, 2024

Reteta zilei: Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

De anul trecut din aceeasi perioada am tot vrut sa incerc si modul acesta de preparare, fara framantare, dar abia acum i-a sosit randul. Am vazut ca este foarte practica in randul bucatarasilor, iar eu aveam la favorite de mult, reteta Tabitei.

Insa reteta in sine, am preparat-o asa cum am stiut eu, combinand ca si grasimi, untul cu uleiul de masline si putina smantana, ca ies tare pufoase aluaturile cu aceasta combinatie.
Si m-am gandit sa combin doua creme pentru umplutura, una cu bezea, nuca si cacao, iar cealalta cu bezea si nuca de cocos.

Tare bun a iesit in aceasta combinatie!
Multumesc, Tab1ta, multumesc bucatarasi dragalasi, ca existati si sunteti o inepuizabila sursa de inspiratie pentru mine!

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru 3 cozonaci:
  • 1250 g faina
  • 6 galbenusuri de oua medii
  • 250 g zahar
  • 200 g unt (65%)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri smantana
  • 400 ml lapte
  • 60 g drojdie proaspata
  • un praf sare
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocale
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • un praf sare
  • 3 linguri cacao
  • 75 g nuca taiata grosier
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de rom
  • esenta de lamaie
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri faina
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • un praf sare
  • 1/2 lingurita lapte

Continuarea pe Bucataras.ro

Recomandări