De anul trecut din aceeasi perioada am tot vrut sa incerc si modul acesta de preparare, fara framantare, dar abia acum i-a sosit randul. Am vazut ca este foarte practica in randul bucatarasilor, iar eu aveam la favorite de mult, reteta Tabitei.
Insa reteta in sine, am preparat-o asa cum am stiut eu, combinand ca si grasimi, untul cu uleiul de masline si putina smantana, ca ies tare pufoase aluaturile cu aceasta combinatie.
Si m-am gandit sa combin doua creme pentru umplutura, una cu bezea, nuca si cacao, iar cealalta cu bezea si nuca de cocos.
Tare bun a iesit in aceasta combinatie!
Multumesc, Tab1ta, multumesc bucatarasi dragalasi, ca existati si sunteti o inepuizabila sursa de inspiratie pentru mine!
INGREDIENTE
- Aluat pentru 3 cozonaci:
- 1250 g faina
- 6 galbenusuri de oua medii
- 250 g zahar
- 200 g unt (65%)
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri smantana
- 400 ml lapte
- 60 g drojdie proaspata
- un praf sare
- esenta de lamaie
- esenta de portocale
- Umplutura:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- un praf sare
- 3 linguri cacao
- 75 g nuca taiata grosier
- 100 g nuca de cocos
- esenta de rom
- esenta de lamaie
- zeama de lamaie
- 2 linguri faina
- Pentru uns:
- 1 ou
- un praf sare
- 1/2 lingurita lapte