Ca idee am pornit de la tortul Inei https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-biscuiti-cu-crema-de-mascarpone-si-finetti-79877.html , dar am preferat sa-l pregatesc altfel, pastrand biscuitii si una din creme, cea maro. Am adaugat si o crema de vanilie, fructe pe ici pe colo, iar rezultatul este unul delicios.
INGREDIENTE
Crema de ciocolata:
- 2 plicuri budinca ciocolata
- 5 lg zahar
- 800 ml lapte
- un praf de sare
- 50 g ciocolata amaruie
- 1 lgt esenta de rom
Crema de vanilie:
- 2 oua
- 4 lg zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 lg amidon
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 250 g mascarpone
Mai avem nevoie de:
- 60 buc biscuiti Petit Beure
- 5-6 banane (in functie de marime)
- fructe de padure
Pt. ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 lg zahar pudra vanilat
- ciocolata rasa