2.2 C
Paşcani
duminică, decembrie 29, 2024

Rețeta zilei: Desert tort cu crema de portocale si arahide

„Reteta romaneasca”
Cum incepe sezonul rece si apar portocalele alea aromate, zemoase si dulci, tare imi place sa pregatesc ceva bun cu ele. Ador gustul si mirosul de portocala, parca nu ma satur niciodata de ele. De aceasta data am ales sa pregatesc un tort, sa ne mai rasfatam si noi. In combinatie cu niste arahide prajite, stiti ce e iesit? O minunate de desert! Il puteti pregati si voi, fie de Craciun, fie de Revelion sau pentru un sarbatorit si o sa vedeti ca nu dati gres.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri iaurt
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri arahide prajite si tocate
    • un praf de sare

    Pentru crema de portocale:

    • 1 ou
    • sucul de la o portocala
    • 2 linguri indulcitor pulbere (2 linguri zahar)
    • 60 gr ciocolata alba
    • 250 gr mascarpone
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingura coaja de portocala rasa
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • 3-4 linguri arahide prajite si tocate

    Pentru decor:

    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • dantela de zahar
    • clementine

Continuarea pe Bucataras

Recomandări