O altă prăjitură minunată din caietul de rețete al mamei, prăjitura cu foi fragede, umplută cu orice cremă doriți. Tot am ”fugit” de coptul foilor pe dosul tăvii, dar acum numai mi se mai pare așa de complicat, asta dacă respecți toți pașii indicați în rețete. De data asta am ales crema de lămâie, ca să ne mai răcorim. Probabil veți spune, prăjitura se numșete Albă ca Zăpada sau Lămâița, daaaa, dar dacă așa am găsit-o în caietul de rețete, i-am păstrat denumirea. Mos Crăciun și omuleții de zăpadă, au fost tare mulțumiți, mai ales că am folosit produse Dr. Oetker. 😉
INGREDIENTE
- Făină albă din grâu 450 g,
- Unt 250 g,
- Zahăr tos 100 g,
- Ouă 2 bucăți,
- Sare iodată 2 g,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Lapte 200 ml,
- Amoniac alimentar 1 plic.
- PENTRU CREMĂ:
- Lapte 500 ml,
- Amidon 4 linguri,
- Lămâie 1 bucată,
- Zahăr tos 200 g,
- Unt 250 g.