Vara, când căldura e aproape insuportabilă, vrei să diversifici puțin ce mănânci la micul dejun ca să te răcorești, nu-i așa? Vin în ajutorul tău cu câteva idei răcoroase de mic dejun, ca tu să te pregătești să înfrunți căldura de peste zi.
Terci de ovăz peste noapte
SURSA FOTO: © JENNIFER BARROW
O opțiune sănătoasă și răcoroasă este să îți faci un terci de ovăz… la frigider! Seara, pune într-un bol sau un borcan, cam jumătate de cană de fulgi de ovăz, 100 g de iaurt grecesc și puțin lapte. Adaugă apoi toppinguri precum afine, morcov răzuit, căpșuni, banane, semințe de chia și așa mai departe (poți adăuga chiar și fulgi de ciocolată) și pune-l la frigider peste noapte. Dimineața te poți bucura de un mic dejun pregătit, răcoros, gustos și sănătos.
Smoothie de fructe și legume
SURSA FOTO: © ELENA VESELOVA
Ce poate fi mai bun decât un smoothie cu iaurt grecesc, spanac, căpșuni, afine și banane? Un smoothie cu toate astea, dar în varianta înghețată! Pregăteşte-ţi fructele de seara într-o pungă și bagă-le în congelator până dimineața. Când te trezești, pune totul în blender și savurează un smoothie delicios și răcoros care te ține plin până la ora amiezii.