-1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 23, 2024

Rezultate deosebite obținute de elevii Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” la concursurile școlare – FOTO

Elevii Colegiului Tehnic C.F. „Unirea” își continuă și în acest an traseul ascendent către rampa rezultatelor școlare notabile. Si de această dată munca lor a dat roade, reușind să obțină numeroase premii, care continuă să se adune pe măsură ce anul școlar se derulează.

Asociația ACVO și Departamentul Ingineria și Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași a organizat în data de 16 martie 2019, prima ediție a Concursului județean interdisciplinar ”Ce știi despre apă?”, o acțiune dedicată Zilei Mondiale a Apei. Echipa de elevi a Colegiului „Unirea”, formată din 14 elevi, a fost coordonată de doamnele profesor Berbece Lidia și Buduleci Rodica pentru disciplina chimie, Vatavu Adriana și Vasiluță Alina pentru disciplina biologie și Elefteriu Crina și Marcu-Cijov Carmen pentru disciplina geografie.

Premierea a avut loc în cadrul unui workshop chiar de Ziua Mondială a Apei, în prezența reprezentanților Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași și ai Asociației ACVO.

Premiul I, în valoare de 1000 lei, a fost obținut de eleva Selevestru Cătălina, clasa a XII-a, profesori îndrumători Vatavu Adriana, Cijoc-Marcu Carmen și Buduleci Rodica, iar Premiul al II-lea, în valoare 800 lei, i-a revenit elevei Mihăescu Cătălina, clasa a IX-a, profesori îndrumători Vatavu Adriana, Elefteriu Crina și Berbece Lidia.

        Concursul Interdisciplinar Fizică-Geografie „Ştefan Hepiteş” este parte integrantă a proiectului educaţional „Fenomene atmosferice şi evoluţia vremii pe glob”  iniţiat de Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” în colaborare cu Societatea Meteorologică Română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Educaţiei Naţionale. In acest an, la faza județeană a concursului ce a avut loc pe 19 ianuarie, s-au calificat, de la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, patru elevi din clasa a IX-a : Damian Adrian, Roșca Eusebiu, Timofte Bogdan și Tufă Ana-Maria, fiecare dintre ei obținând Premii Speciale.

        La faza națională a concursului, desfășurată pe 23 martie la București, elevul Damian Adrian a obținut primul punctaj pe țară la geografie cu 9 puncte din 9, câștigând Premiul Special. De pregătirea suplimentară a elevilor participanți la acest concurs s-au ocupat doamna profesor de geografie Elefteriu Crina și domnul profesor de fizică Bălțătescu Gheorghe.

           Concursul Școlar de Geografie “Grigore Cobălcescu”, devenit tradițional și ajuns la cea de-a XVIII-a ediție este organizat de Cercul pedagogic nr. 2 al profesorilor din liceele tehnologice din județul Iași, în parteneriat cu Societatea de Geografie din România – Filiala Iași.   Gazda concursului a fost, și în acest an, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații ”Gh. Mârzescu” Iași. Au fost înscriși 114 elevi pentru cele două probe de concurs, Teoretică și Poster, reprezentând 14 unități școlare din Iași, Pașcani, Podu Iloaiei și Tg.Frumos.

Din partea Colegiului “Unirea” au participat 19 elevi, îndrumați de doamnele profesor de geografie Elefteriu Crina și Cijov-Marcu Carmen. La Secțiunea Poster, Premiul I a fost câștigat de Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, cu elevii Pintileasa Florina-Cosmina, Covaliu Lucian, clasa a XI-a și Vintea Larisa, clasa a XII-a. În cadrul Probei Teoretice, Mihăilă Ionuț, clasa a XII-a, a obținut Premiul I. Premiul al II-lea au primit elevii Budeanu Ioan Dragoș și Matasaru Cosmin, la clasa a XII-a, la clasa a X-a elevii Agrigoroaie Cristian și Bajboi Bianca, iar la clasa a IX-a, tot cu Premiul al II-lea au fos răsplătiți elevii Damian Adrian și Tufă Ana-Maria. Elevul Adăscăliței Teofil, clasa a XI-a, a primit, în cadrul aceleiași probe, Premiul al III-lea. De asemenea, elevii Grigore Denis-Marcel, clasa a X-a și Ungureanu Ilinca, clasa a XI-a, au primit Mențiune.

 

 

 

 

 

 

Recomandări