Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, au fost anunțate marți. Contestațiile au putut fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00, atât în format fizic, cât și electronic. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate vineri.
Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului Bacalaureat a fost de 30,3%, înainte de rezolvarea contestațiilor, procent mai mic decât cel de anul trecut, când 31,5% dintre candidați au promovat.
Astfel, în sesiunea din această toamnă au promovat 9.703 candidați, din care 6.816 provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2020 – 2021 este 32,3%. Pentru promoțiile anterioare, rata de succes a candidaților este 26,3%.
La probele scrise s-au prezentat 32.043 dintre cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi.
Ce urmează pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2021 nici în sesiunea de toamnă
Elevii care au susținut Bacalaureatul trebuie să obțină cel puțin nota 5 la toate probele scrise pentru a promova examenul. Media general de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.
Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie în sesiunile următoare. În cazul nepromovării, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.
Sursa Observator