Acestea sunt o bombă cu ceas, conform experților Organizației Mondiale a Sănătății. Acum doi ani, România a impus limite maxime ale conținutului de grăsimi din produse, dar jucătorii din industria alimentară spun ca acestea sunt permisive.
Crustă crocantă și rumenă, stratificare atractivă și coacere în doar 3 minute, deci costuri de energie mici. Majoritatea patiseriilor din România folosesc grăsimi vegetale, prelucrate industrial, ca să ajungă la starea solidă.
Potrivit Institutului Național de Statistică, românii mănâncă mai puțin de un kilogram și jumătate de unt pe an. Iar margarină, de două ori mai multă.
Dr. Laura Ene, medic diabet-nutriție: ”Generația noastră nu avea același consum de margarină precum au generațiile actuale. Pentru că noi mâncam margarină și atât. Nu aveam o asemenea varietate de covrigei, cornulețe, biscuiți, produse de patiserie, cofetărie, de snacks-uri, chipsuri”.