Cazurile persoanelor intoxicate cu ciuperci continuă să se înmulţească de la o zi la alta. Numai la un spital din Iaşi, trei oameni au ajuns în stare gravă, şi au fost salvaţi la limită de medici, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare. Pentru pacienţii în stare critică, singura şansă la viaţă este dializa hepatică, însă aceasta se face la doar două spitale din ţară. Chiar şi aşa, şansele de reuşită sunt de 50 de procente.
Această tânără are 28 de ani şi este din judeţul Botoşani, iar acum se bucură că a reuşit să scape cu viaţă. Săptămâna trecută, femeia, împreună cu familia sa au mâncat o tocăniţă de ciuperci culese din pădurea de lângă casă. După şase ore însă, starea ei s-a înrăutăţit, iar rudele au dus-o la spitalul din Botoşani. Tânăra era deja în stare gravă, iar medicii au trimis-o de urgenţă la Iaşi, acolo unde şi-a găsit salvarea.
„Le-am gătit împreună cu mama soacră. Deci au fost verificate, au fost curăţate, nimic ieşit din comun la ele. Au fost ciuperci cunoscute de noi. Consum ciuperci de când mă ştiu, nu am avut nimic”, ne spune o pacientă.