Scandal politic ruşinos între doi politicieni păşcăneni care au jurat la început de mandat că vor face cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea lor pentru binele cetăţenilor. Totul a pornit de la o iniţiativă lăudabilă privind soarta regiei locale de termoficare. Consilierul PMP Sorin Olariu a invitat aleşii locali la o serie de şedinţe lucrative pentru a fi analizate mai multe propuneri în vederea asumării unei soluţii, în contextul în care RAGCL Paşcani are conturile blocate, datorii şi pierderi uriaşe şi nu are bani să achite facturile la gaz. Consilierii din opoziţie au reacţionat imediat, atât prin vocea liderului, Marius Pintilie, prezent la ultima întâlnire pe acesta temă, cât şi în cadrul unei conferinţe de presă.
Sorin Olariu s-a plâns că a fost atacat pe nedrept de foştii colegi de alianţă şi că aceştia ar fi dezinformat păşcănenii în legătură cu intenţiile sale, motiv pentru care a organizat o conferinţă de presă, pentru a clarifica lucrurile. El a subliniat că demersurile făcute în ultimele săptămâni nu sunt pentru închiderea regiei locale de termoficare ci pentru a fi analizate mai multe variante, decizia urmând să fie luată în cadrul Consiliului Local. Discutiile sunt necesare mai ales pentru ca cele cateva mii de familii abonate la sistemul centralizat de incalzire sa nu fie luate prin surprindere de problemele regiei. Consilierul PMP a arătat că în urma discuţiilor s-au desprins trei variante de analiza. Prima dintre ele este după modelul aplicat la Galaţi unde aleşii locali au hotărât să închidă sistemul centralizat de incalzire iar abonaţii să beneficieze de un ajutor financiar pentru montarea de centrale de apartament. A doua soluţie este că RAGCL Paşcani să ceata intrarea în insolventa situaţie în care ar beneficia de un administrator special, un plan de redresare economică, deblocarea conturilor, şi de protecţie în raport cu creditorii. A treia variantă, propusă de conducerea regiei este închiderea controlată a termiei în câţiva ani de zile iar până atunci realizarea unor centrale proprii la şcoli sin grădiniţe din fonduri guvernamentale.
Sorin Olariu spune a doua variantă, cea de intrare în insolventa ar fi cea mai potrivită, deoarece regia îşi va desfăşura activitatea şi pe parcursul derulării planului de reorganizare.
Consilierul păşcănean a criticat prestaţia liderului liberal la ultima întâlnire de lucru. El a spus că dezbaterile au fost politizate şi ca Marius Pintilie ar fi venit nepregătit şi neinformat în legătură cu variantele puse în discuţie.
Reprezentantul PMP a încercat să clarifice şi relaţia pe care o are cu celelalte formaţiuni politice din legislativul local. El a precizat că a renunţat la colaborarea cu PNL pe motiv că îşi doreşte să facă ceva constructiv nu doar opoziţie, să ducă la bun sfârşit o serie de proiecte unde se bazează pe sprijinul primarului şi al consilierilor PSD, şi pentru că liberalii ar fi încercat să îi influenţeze votul. El a povestit cum înainte de începerea unei şedinţe unul dintre consilierii PNL i-a dat un bileţel cu indicaţii cum să voteze proiectele de hotărâre. Olariu a subliniat că în relaţia cu PSD nu a avut astfel de solicitaţi dar a admis că are şi nemulţumiri în legătură cu actuala administraţie locală.
De remarcat că pe tema RAGCL, Primăria dar şi PSD-ul , formatiune care deţine majoritatea în Consiliul Local, evita să facă declaraţii, să clarifice punctul lor de vedere. În schimb liberalii au anunţat că nu vor susţine propunerile PSD şi PMP privind soarta RAGCL-ului şi au cerut ca problemele regiei să fie rezolvate de cei care acum se afla la putere. In timp ce politicienii se cearta, regia acumuleaza tot mai multe datorii si se indreapta spre faliment iar pascanenii risca sa ramana fara apa calda si caldura.