3.6 C
Paşcani
duminică, decembrie 22, 2024

Secretul cozonacului de post. Ce se foloseşte de fapt în loc de ouă

Pentru că aşteptarea până la Paşte să fie mai uşoară, gospodari pricepuţi din toată ţara, strânşi la un târg de produse tradiţionale, au gătit bucate de post extrem de gustoase.

Clienţii au putut apoi să cumpere ciorbă de lobodă, iahnie de fasole, frigărui de legume şi tocăniţă de ciuperci şi s-au minunat când au văzut doi cozonaci uriaşi.

Într-un cazan imens, în care încap cinci sute de porţii, a fiert la foc domol un uriaş borş de lobodă.

Deşi în mod normal la un astfel de eveniment micii sfârâiau la frigare de data aceasta s-au perpelit regulamentar o mulţime de legume.

În final a venit rândul unor cozonaci – unul lung de zece metri iar altul de 50 de kilograme – să primească note.

Continuarea pe stirileprotv.ro

Recomandări