Nimic nu e gratuit, de la ridicarea gunoiului, până la locul de parcare. Proprietarii ori plătesc reabilitarea, ori impozit majorat cu 500%: “dacă nu îți permiți o mașină sau o proprietate, nu o ai”
Oradea a fost numită bomboana fondantă a turismului românesc. În câțiva ani a reușit o reinventare uluitoare care l-a transformat într-un model general recunoscut în România și i-a adus o faimă externă deja.
Care este secretul orașului care atrage anual mai mulți turiști decât propria populație? Pe scurt, prin viziune, modele corecte, măsuri impopulare aplicate consecvent.
“Nu poți mulțumi pe toată lumea. Dar e mai sănătos să nemulțumești o parte și să faci treabă, decât să-i mulțumești pe toți și să nu faci nimic”, spune tânărul city-manager al Oradiei, Mihai Jurca.
Nimic nu e gratuit, de la ridicarea gunoiului, până la locul de parcare. Proprietarii ori plătesc reabilitarea, ori impozit majorat cu 500%: “dacă nu îți permiți o mașină sau o proprietate, nu o ai”.
Și cum puține sunt lucrurile care trebuie cu adevărat inventate, “un principiu a fost să îi aducem pe cei care se pricep și să învățam de la ei”. Inclusiv pietrari de 4 generații din nordul Italiei.