Vineri, 24 februarie, la Pașcani au avut loc activități de comemorare a mitropolitului, Visarion Puiu. Evenimentele au avut loc de dimineață la biserica monument istoric Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, unde a fost botezat înaltul cleric.
Un sobor de preoți din municipiu împreună cu părintele, Florin Țuscanu, a oficiat o slujba religioasă.
Tot în lăcășul de cult au avut loc câteva discursuri în amintirea fostului mitropolit, precum și prezentarea unui nou număr al revistei „Valori Perene” și a unor cărți despre viață lui Visarion Puiu.
Apoi, toți cei prezenți au depus o jerba de flori la bustul mitropolitului Visarion Puiu, așezat în preajma bisericii și a sediului Protopopiatului Pașcani.
Tot în memoria mitropolitului, luni, 27 februarie, chiar de ziua de naștere a marii personalități, vor avea loc manifestări cultural-religioase la Colegiul Național Mihail Sadoveanu din Pașcani.
Toate aceste manifestări sunt organizate de Asociația Mitropolit Visarion Puiu, care de 27 de ani organizează aceste ample activități. Un grup de cercetători și preoți merg, de mai bine de un sfert de secol, pe urmele celui care a fost considerat de Nicolae Iorga, drept unul din cei mai culți clerici ortodocși români din perioada interbelică.
De precizat este faptul că Visarion Puiu s-a născut la 27 februarie 1879 la Pașcani, primind la botez numele Victor. A urmat clasele primare la Pașcani, apoi la Roman; Seminarul Teologic la Roman și Iași, Facultatea de Teologie București, după care s-a călugărit la Catedrala Episcopală din Roman (1905), primind numele Visarion. Viața l-a purtat în mai multe locuri din țară dar și din străinătate. A fost episcop de Argeş, mitropolit al Bucovinei și al Transnistriei.