3.6 C
Paşcani
duminică, decembrie 22, 2024

Somonul de crescătorie poate avea în compoziție cantități mari de antibiotice. Ce sfaturi ne dă specialistul în alimentație

Somonul este peștele des consumat în toată lumea datorită conținutului bogat de proteine, acizi grași și Omega-3. Există două mari categorii de somon: sălbatic și de crescătorie. Diferențele între cele două categorii sunt majore și constau în: gust, culoare, calitate, dar și preț.

De asemenea, o categorie de somon poate fi contaminată cu bacterii și poate conține o cantitate mare de antibiotice, pentru a ține sub control dăunătorii. Președintele Asociației Pro-Consumatori explică cum ar trebui să alegi pentru consum somonul care nu conține substanțe toxice.

Carnea de somon poate conține niveluri moderate de metale grele precum plumb, arsen, dar și PCB (Bifenilii policlorurați – poluanți organici persistenți) sau dioxine. Poluanții se găsesc, în principal, în piele și grăsimile vizibile. De asemenea, carnea crudă de somon  poate fi contaminată cu Listeria, bacteria care poate provoca o serie de afecțiuni grave pentru organism, în special în rândul femeilor însărcinate sau persoanelor care se confruntă cu un sistem imunitar scăzut.

Continuarea pe DIGI 24

Recomandări