Toate spitalele ieşene care au fost implicate în ultimii doi ani în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 au fost premiate la finalul săptămânii trecute în cadrul ceremoniei „Medicul român pentru România”.
Evenimentul a fost organizat de Colegiul Medicilor din România la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Toate spitalele COVID şi suport COVID din ţară, inclusiv din Iaşi, au primit câte o „diplomă de recunoştinţă” pentru modul în care au gestionat pandemia, pentru „contribuţia şi implicarea avute în gestionarea şi lupta cu pandemia de COVID-19”.
Printre spitalele premiate din Iaşi se numără Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, Spitalul Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon”, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Recuperare, Maternitatea „Elena Doamna”, Maternitatea „Cuza Vodă”, Spitalul de Copii „Sf. Maria”, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac”, Institutul Regional de Oncologie, Spitalul Căi Ferate Iaşi, Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Spitalul General CF Pascani alături şi de celelalte spitale ieşene implicate.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a mulţumit tuturor profesioniştilor din domeniul medical, din spitale, secţiile ATI, de boli infecţioase, pneumologie, secţiile de urgenţă şi din celelalte specialităţi medicale.
„Sunt un om simplu, ca mulţi dintre dumneavoastră, dar am ales să încerc să unesc medicii români sub un ideal – de a reaşeza profesia medicală acolo unde îi este locul. Această pandemie ne-a arătat că este nevoie de această schimbare şi totul este în mâinile noastre”, a precizat prof. dr. Daniel Coriu, preşedintele CMR România.
În discursul său a mulţumit şi celor implicaţi în lupta COVID, dar care nu sunt din spitale: medicii de la Ambulanţă, medicilor de familie, dar şi personalului medical şi administrativ implicat în activitatea de vaccinare, care au contribuit la vaccinarea a peste 8 milioane de cetăţeni români.