Week-endul trecut la Hîrlău, s-a desfășurat un stagiu de pregătire karate, atât pentru copii, cât și pentru instructori, susținut de un practicant de seamă al artelor marțiale din țara noastră. 50 de copii au deprins tehnici noi de luptă și au avut ocazia să învețe din bogata experiență a unui maestru.
Eveniment important pentru iubitorii de arte marțiale, desfășurat week-endul trecut la Hârlău:
pe 5 și 6 septembrie, 50 de copii din Scobinți, Cotnari, Deleni, Belcești și bineînțeles din localitate au participat cu interes la un stagiu de pregătire karate Sei Budokai, sub atenta coordonare a unuia dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai genului, Daniel Constantinescu.
Sâmbătă, au fost susținute 6 ore de antrenament, timp în care copiii au avut ocazia să învețe 6 tehnici, prin 26 de repetări fiecare totalizând 156 de modalități prin care pot aborda schemele de bază.
Programul de duminică a fost destul de încărcat, mai ales pentru cei 2 instructori din Hîrlău, Alina Cernescu și Ionuț Ursachi, care pe lângă cursul teoretic la care au participat dimineață au fost alături de elevii lor, la examenul de grad.
Acest gen de karate, Sei Budokai, nu pune atât de mult accent pe competiția sportivă, ci pe alte valori cu mai mare importanță în timp dar și în viața de zi cu zi, care să le sporească practicanților rezultatele în toate domeniile de activitate, mărind puterea de concentrare și de atenție, formând calități și aptitudini motrice sau cultivând disciplina și ordinea.
În funcție de obiectivul fixat, mesajul este ajustat pentru fiecare grupă de vârstă în parte, fiind important mai presus de performanță ca practicanții să își depășească limitele, temerile și blocajele, acest gen de karate, fiind practicat de cei mici de la vârsta de 5 ani, dar și de cei cu probleme de sănătate.
Daniel Constantinescu, cu centură neagră 5 Dan în karate Sei Budokai este una din figurile marcante ale genului, fost ciclist de performanță în vârstă de 52 de ani. El și-a găsit echilibrul, transformându-și existența prin aprofundarea artelor marțiale, ce sunt pentru el un mod de viață. Din experiența sa mărturisește că ”odată cu centura neagră drumul de abia începe, odată ajuns acolo un sportiv constată că mai are multe vârfuri de atins”.
În prezent Daniel Constantinescu este Reprezentant pentru Romania al Budokai International Karate Organization (BIKO), Președinte Executiv, Director Tehnic și de Arbitraj al Asociației Romane de Kyokushin Karate și arbitru internațional.