0.4 C
Paşcani
marți, decembrie 24, 2024

Stresul la serviciu duce la boli foarte grave. Recomandări pentru reducerea acestuia

Medicii constată că a devenit a doua problemă de sănătate, după durerile de spate. Sindromul burnout (epuizare profesională) se poate termina cu o moarte prematură. Multe dintre problemele pentru care ne stresăm sunt doar în imaginaţia noastră. „S-a constatat că un procent de 40% dintre evenimentele negative pe care le anticipăm şi care ne produc anxietate, de fapt nici măcar nu au loc“, arată dr. Cozmin Mihai, medic psihiatru.

Stresul la locul de muncă a devenit în ultimii ani o problemă majoră, susţin specialiştii Institutului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi, fiind pe locul doi în clasamentul problemelor de sănătate după durerile de spate. Astfel, stresul psihic ajunge să solicite întreg organismul, problemele de sănătate generate de stresul la locul de muncă începând de la insomnii, migrene, stări de agitaţie şi culminând cu starea permanentă de tensiune, dificultatea de concentrare, gastrită, astm bronşic, boli cardiovasculare, în cazuri extreme ajungându-se şi la moarte prematură cauzată de suprasolicitare, cunoscută şi sub termenul de sindrom burnout.

Astfel, medicii spun că o cauză permanentă de stres este reprezentată de problemele de relaţionare, cum ar fi cele între şefi, subordonaţi sau colegi, însă în special angajaţii se luptă cu nesiguranţa zilei de mâine.

Continuarea pe ziarul de iasi.ro

Recomandări