Cantitatea de sare pe care o consumăm ar trebui redusă drastic, potrivit ultimelor studii care asociază prezenţa ridicată a sodiului în alimentaţie cu apariţia afecţiunilor cardiovasculare.
Potrivit unui articol publicat în ediţia electronică a revistei „Time”, excesul de sare, asociat cu afecţiunile cardiace, a provocat decesul a aproximativ 2,3 milioane de persoane din întreaga lume, în 2010. Deşi sarea este indispensabilă în bucătărie şi are proprietatea de a conserva alimentele, poate declanşa totodată o serie de boli. În cadrul studiului menţionat anterior, cercetătorii au analizat răspunsurile a 247 de persoane. Participanţii au oferit informaţii referitoare la cantitatea de sare consumată în perioada cuprinsă între anii 1990 şi 2010. Astfel, s-a descoperit că adulţii din întreaga lume consumau, în medie, 4.000 de miligrame de sodiu pe zi, cantitatea dublă celei recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (2.000 mg. pe zi).