marți, mai 13, 2025
3.6 C
Paşcani
Login

Tinerii întorşi din străinătate, investesc în afaceri profitabile. Dulceaţă de trandafiri şi fructe de pădure, la Ruginoasa – FOTO

Exemplu de curaj şi ambiţie, într-o comună din apropierea municipiului Paşcani. O familie tânăra, ce s-a întors de curând din străinătate, pune bazele unei afaceri mai puţin întâlnită în aceste locuri. Au investit în butaşi de trandafiri, mure, coacăze, zmeură, căpşuni şi goji, toate plantate pe o suprafaţă de aproape un hectar. Au început să facă dulceaţă şi deocamdată, caută reţeta perfectă pentru cei pofticioşi. Totul a pornit cu o suma relativ mică, iar producătorul local speră ca afacerea lui să fie una de succes.

 

afacere Ruginoasa

În comuna Ruginoasa, o afacere mai puţin cunoscută începe să prindă contur: dulceaţă de trandafiri, fructe proaspete de pădure şi butaşi de mure, zmeură, căpşuni şi altele. Acestea sunt planurile de viitor ale familiei Aroneanu, doi tineri care s-au întors de curând din strainate şi vor să rămână în ţară. Localnicul a lăsat munca în construcţie, făcută pentru străini timp de 12 ani şi a venit să investească în pământul românesc.

 

afacere Ruginoasa afacere Ruginoasa

Are o grădina întinsă pe un hectar, iar acolo a plantat aproape tot ce i s-a părut mai interesant, printre care şi trandafiri pentru dulceaţă, goji sau coacăze. A primit de la primăria din comună, certificat de producător local şi vrea să ofere localnicilor şi nu numai, produse dintre cele mai bune.

 

afacere Ruginoasa

A făcut primele borcane de dulceaţă, însă deocamdată, încearcă să găsească reţeta perfectă. Este primul an de producţie, astfel că, doar familia şi cunoscuţii au parte de bunataturile din grădina cu de toate.

Vrea să păstreze producţia bio şi nu stropeşte cu chimicale. Muncă în agricultură îi ocupă cea mai mare parte din timp, însă, face totul din plăcere. În viitorul vrea să îşi deschidă un magazin online, dar şi unul la stradă, în Ruginoasa, pentru a vinde dulceţuri, fructe dar şi butaşi.

 

afacere Ruginoasa
Până acum a investit circa 2.000 euro, însă producătorul local speră să îşi dezvolte afacerea, din bani proprii sau chiar fonduri europene şi să o facă cunoscută în toată ţară şi chiar în străinătate. Astfel, poate va încuraja şi alţi tineri să se întoarcă acasă şi să investească în locurile în care au crescut.

Recomandări